Jajka zapiekane w chrupiącej bułce

Po ich wypróbowaniu, już nigdy nie będziesz chciał/ła jeść innego śniadania.
Bułeczki dodadzą nam energii na cały dzień. Jedźmy je jednak z umiarem – takie śniadanie, to ponad 400 kcal.

Składniki:

  • jajo
  • bułka pszenna
  • 20g boczku
  • 20g sera żółtego Gouda
  • 30g cebuli

Sposób przygotowania:

  • Wydrążamy środek z bułki.
  • Przygotowujemy farsz (boczek podsmażamy z cebulką).
  • Na spód bułki dajemy farsz, posypujemy żółtym serem i wlewamy jajko.
  • Całość posypujemy solą, pieprzem oraz papryką czerwoną ostrą.
  • Zapiekamy ok. 30 minut (w zależności jakie jajo lubimy) w piekarniku 180*C

Porcja: dla 1 osoby
Czas przygotowania: ok. 40 minut
Wartość kaloryczna: ok. 400 kcal

Wskazówka: Aby bułeczki były mniej kaloryczne, boczek możemy zastąpić szynką lub pieczonym filetem z kurczaka.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

xxx
Zobacz też:
Facebook
Reklama
Miejsce na Twoją reklamę