Dietetyczna zupa z groszkiem

groch

Składniki:

  • 50 g ryżu
  • 70 g marchwi, korzenia selera, pietruszki
  • 0,5 l bulionu
  • 100 g mrożonego groszku
  • pomidor

 

 

 

Sposób wykonania:

  • Ryż gotujemy
  • Warzywa kroimy w drobną kostkę
  • Do gorujacego bulionu dodajemy groszek, pokrojone warzywa
  • Gotujemy około 25 minut
  • Ok. 5 minut przed końcem gotowania dodajemy obrany ze skórki pomidor – pokrojony w kostkę
  • Na sam koniec wrzucamy ryż
  • Doprawiamy do smaku; sól, pieprz, zioła

 

Porcja: na dwie osoby
Czas: około 30 min.
Wartość kaloryczna (2 osoby): 344 kcal

Wskazówka! Aby skórka z pomidora łatwo zeszła, należy sparzyć go wcześniej wrzątkiem.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

xxx
Zobacz też:
Facebook
Reklama
Miejsce na Twoją reklamę