Ryby i owoce morza

Ryby i owoce morza są cennym źródłem kwasów omega-3, omega-6. Powinniśmy je zjadać jak najczęściej. Są zalecane osobom na diecie redukcyjnej, gdyż zawierają zdecydowanie mniej kalorii niż mięso. W jaki sposób je smacznie przygotować. Zobacz, sprawdzone przepisy.

Sezon grillowy czas zacząć

Ciepłe wieczory sprzyjają spotkaniom przy grillu. Jednak, co wtedy kiedy jesteśmy na diecie?
Czy musimy odmówić sobie tej przyjemności? Nie koniecznie. Wybierz owoce morza, będzie pysznie i dietetycznie.

Czytaj dalej

Łosoś z piekarnika podawany z pieczonymi ziemniaczkami

losos

Składniki:

  • 2 dzwonki ( ok. 300 dag) świeżego łososia
  • przyprawy: czosnek, zioła (oregano, bazylia,  rozmaryn), koperek, cebula, pieprz,
  • 1 łyżka oleju słonecznikowego
  • 6 ziemniaków (500 dag)

Czytaj dalej

Krewetki z warzywami

krewetki

Składniki:

  • 150g mrożonych lub świeżych warzyw
  • 100g mrożonych krewetek
  • łyżka oliwy z oliwek
  • 50g ryż brązowy Czytaj dalej

Zobacz też:

Facebook

Reklama

Miejsce na Twoją reklamę