Krewetki z ryżem i warzywami na parze

Prosty przepis dla osób zapracowanych i będących na diecie. Wystarczy wszystkie składniki wrzucić do parowaru i pyszny dietetyczny obiad gotuje się sam. Gotowanie na parze pozwala na mniejsze straty witamin, dzięki czemu nasz posiłek jest dużo zdrowszy i smaczniejszy.
krewetki

Składniki:

150 g mrożonych lub świeżych warzyw
100 g mrożonych krewetek
łyżka oliwy z oliwek
50 g ryż brązowy

 

 

 

Jak przygotować krewetki z warzywami na parze?

  • Warzywa razem z krewetkami gotujemy na parze w parowniku lub specjalnym garnku do gotowania na parze, około 10 minut
  • Podajemy z ryżem brązowym, polane oliwą z oliwek.

 

Porcja: dla 1 osoby
Czas przygotowania: około 35 minut.
Wartość kaloryczna ( 1 osoba): około 320 kcal

Krewetki z ryżem i warzywami na parze
Oceń ten wpis

You may also like...

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *