Sezon na leczo czas zacząć

Kolorowe danie z pewnością poprawi nasz nastrój w pochmurny, deszczowy dzień.

Pyszna, sycący obiad w 40 minut.

pyszne leczo

Składniki:

  • cukinia (żółta)
  • 2-3 pomidory
  • 2 papryki (żółta, zielona)
  • 1-2 cebule
  • kiełbasa (podwawelska)
  • przyprawy: papryka słodka,ostra, pieprz, sól
  • przecier pomidorowy (2 łyżki)

Sposób przygotowania:

  • Cebulę podsmażamy lub oliwie z oliwek na oleju (2 łyżki), dodajemy kiełbasę.
  • Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę, pomidory, przecier pomidorowy – dusimy około 15 minut.
  • Dodajemy pokrojoną cukinię – dusimy około 20 minut (do miękkości).
  • Przyprawiamy.

leczo z warzywami na jesienna chandrę

Jeśli chcemy ograniczyć kaloryczność dania, możemy zrezygnować z kiełbaski oraz z oleju do smażenia. Warzywa dusimy z niewielką ilością wody.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

xxx
Zobacz też:
Facebook
Reklama
Miejsce na Twoją reklamę