Sezon na leczo czas zacząć

Kolorowe leczo z cukinii z pewnością poprawi nasz nastrój w pochmurny, deszczowy dzień. Zrób pyszny, sycący obiad w 40 minut. Osoby na diecie mogą ograniczyć kaloryczność dania; rezygnujemy z kiełbasy oraz oleju do smażenia, a warzywa dusimy z niewielką ilością wody.
leczo z warzywami na jesienna chandrę

Składniki:

2-3 pomidory
2 papryki (żółta, zielona)
1-2 cebule
kiełbasa (podwawelska)
przyprawy: papryka słodka, ostra, pieprz, sól
przecier pomidorowy (2 łyżki)

 

 

 

 

 

Jak przygotować pyszne leczo z cukinii?

  • Cebulę podsmażamy lub oliwie z oliwek na oleju (2 łyżki), dodajemy kiełbasę
  • Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę, pomidory, przecier pomidorowy – dusimy około 15 minut
  • Dodajemy pokrojoną cukinię – dusimy około 20 minut (do miękkości)
  • Przyprawiamy do smaku

pyszne leczo

Sezon na leczo czas zacząć
4 (80%) 1 głos[ów]

You may also like...

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *