Sezon na leczo czas zacząć
Kolorowe leczo z cukinii z pewnością poprawi nasz nastrój w pochmurny, deszczowy dzień. Zrób pyszny, sycący obiad w 40 minut. Osoby na diecie mogą ograniczyć kaloryczność dania; rezygnujemy z kiełbasy oraz oleju do smażenia, a warzywa dusimy z niewielką ilością wody.
Składniki:
2-3 pomidory
2 papryki (żółta, zielona)
1-2 cebule
kiełbasa (podwawelska)
przyprawy: papryka słodka, ostra, pieprz, sól
przecier pomidorowy (2 łyżki)
Jak przygotować pyszne leczo z cukinii?
- Cebulę podsmażamy lub oliwie z oliwek na oleju (2 łyżki), dodajemy kiełbasę
- Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę, pomidory, przecier pomidorowy – dusimy około 15 minut
- Dodajemy pokrojoną cukinię – dusimy około 20 minut (do miękkości)
- Przyprawiamy do smaku