Grzanki czosnkowe do zupy

Z czym jeść grzanki czosnkowe?

Czosnkowe grzanki możemy wykorzystać na wiele sposobów. Na pewno wzbogacą smak naszej zupy, czy będą niezastąpionym dodatkiem do sałatki . Najlepiej smakują z zupami krem; z dyni, z zielonego groszku ,brokuła itp.

Zamiast chleba razowego możemy użyć bagietki lub białego pieczywa, przyprawy będą bardziej wyraziste. Na chleb możemy dodatkowo położyć plasterki pomidora, oliwki, lub ser żółty. Grzanki czosnkowe świetnie smakują jako przekąska między posiłkami, gdy mamy ochotę na coś do chrupania.

Pyszne grzanki czosnkowe

Składanki:

chleb razowy
jajo (żółtko)
przyprawy: czosnek, bazylia, oregano, tymianek, sól
oliwa z oliwek

 

 

 

 

 

Jak przygotować grzanki czosnkowe z chleba?

  • żółtko mieszamy z przyprawami
  • obtaczamy pieczywo i układamy na formie wyłożonej papierem do pieczenia
  • pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180*C na złoty kolor
Grzanki czosnkowe do zupy
5 (100%) 1 głos[ów]

You may also like...

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *