Grzanki czosnkowe do zupy
Z czym jeść grzanki czosnkowe?
Czosnkowe grzanki możemy wykorzystać na wiele sposobów. Na pewno wzbogacą smak naszej zupy, czy będą niezastąpionym dodatkiem do sałatki . Najlepiej smakują z zupami krem; z dyni, z zielonego groszku ,brokuła itp.
Zamiast chleba razowego możemy użyć bagietki lub białego pieczywa, przyprawy będą bardziej wyraziste. Na chleb możemy dodatkowo położyć plasterki pomidora, oliwki, lub ser żółty. Grzanki czosnkowe świetnie smakują jako przekąska między posiłkami, gdy mamy ochotę na coś do chrupania.
Składanki:
chleb razowy
jajo (żółtko)
przyprawy: czosnek, bazylia, oregano, tymianek, sól
oliwa z oliwek
Jak przygotować grzanki czosnkowe z chleba?
- żółtko mieszamy z przyprawami
- obtaczamy pieczywo i układamy na formie wyłożonej papierem do pieczenia
- pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180*C na złoty kolor